Fabulous Moments Studio

Posts tagged “malaysia photographer

Majlis Pernikahan Azahari & Maryam, Masjid Sultan Mizan (Masjid Besi), Putrajaya

Salam.

Lama juga tak update blog ni. Hari ni 2May, cuti ganti hari buruh jadi kita ambil peluang untuk update sikit-sikit jer.. 🙂

Sikit teaser unutk majlis pernikahan pasangan Azahari & Maryam yang berlangsung di Masjid Sultan Mizan, Putrajaya. Majlis jam10 pagi. Ada info menarik masa shoot hari tu.. hihi.. Untuk 30 April 2011 sahaja, ada 11pasangan yang bernikah di masjid yang sama..!! 11pasangan tu.. gilir2 ar..belum habis satu rombongan, dah ready dah rombongan yang lain.. Memang ramai..hihi.. 🙂 Alhamdulillah, pasangan Azahari & Maryam dapat nombor 4.. awal lah jugak.. 😛

Selamat pengantin baru..!! hari ni pasangan ni terbang ke Sabah utk honeymoon.. baik2 ya.. Jaga diri, jaga keluarga.. kerana semuanya milik Allah..

 

Sekian.

 

Firdaus Mokhtar . Wedding Photographer

Advertisements

Preview – Hafiz & Su, Wisma Sejarah

Salam..

Preview lagi kali ni.. 🙂 Tahniah untuk pasangan Hafiz & Su dari Bukit Antarabangsa.. Macam best je kan rumah dekat dgn rumah Dato K..hehe.. Boleh kot tengok Datuk Siti kot..hihi.. Anyway, you all memang best.. dengan family2 sume best jugak.. Setakat ni preview dulu ye.. Nanti tunggu yang lain-lain.. Majlis resepsi di Dewan Sejarah, Kuala Lumpur..

Sekian adanya.. TQ

FirdausMokhtar™ Photography


Hakim & Anida – Nikah @ Kota Tinggi, Johor

Salam. Untuk kesekian kalinya post kali ni menceritakan tentang fotografi perkahwinan.. 😀 tapi kali ni kita ke sebelah selatan tanah air.. tak jauh mana pun, Kota Tinggi je..belum sampai JB lagi.. Pengantin lelaki, Hakim, asal dari Seremban. Jadi ber’homestay’ lah si pengantin lelaki dengan keluarganya di sana.. Majlis pernikahan berlangsung sebelah malam dan Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar.. Kalau tak silap hari tu, area dekat-dekat dengan masjid Kota Tinggi tu je.. alah, kalau yang biasa area situ tau lah jalan nak ke air terjun Kota Tinggi yang best tu.. hihihi.. apa-apa pun, layan dulu..sikit jugak je yang nak ditayangkan.. 😛

Hihi..sekian adanya.. 😀

firdaus Mokhtar . Wedding Photographer


Syed Nizar & Syarifah Raudhah – Majlis Resepsi

Sedikit sahaja kot..sekadar mengambil langkah meng’update’ blog ni.. 😀 terasa teragak sedikit kesibukkan minggu ni. banyak jugak gambar yang menanti masa untuk di edit..maklumlah musim ‘menembak’ dah bermula.. banyak jugak yang dah masuk queue balik ni.. moga semuanya siap segera..! 😀

Sekian adanya…

firdaus mokhtar

Wedding Photographer


Syed Nizar & Sharifah Raudhah

Salam.

Lama rasanya tak meng’update’ blog ni.. mcm2 jadi..tau-tau dah masuk bulan Ramadhan pun. Dah 2hari pun kita berpuasa.. So, bagi semua kenalan yang beragama Islam, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan Kareem! Moga Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan yang lepas.. Dan semoga Ramadhan ini benar-benar membawa kita kepada Allah dan Rasul. 😀

Untuk kali ni, hanya nak preview 3keping je gambar pengantin kita Syed Nizar & Syed Sharifah. Preview nikah dia dah settle hari tu..haha.. Gambar-gambar ni masa majlis resepsi di Cheras. Gambar lain akan menyusul ye..

firdausmokhtar . Wedding Photographer


Adzmi & Izzah Post-Wed, Pantai Tok Bali, Kelantan

Salam.

Kali ni share gambar outdoor atau post-wed pasangan Adzmi & Izzah di Pantai Tok Bali, Kelantan. Ada 1post sebelum ni aku preview gambar dieorg ni sikit..hihi.. ni lah gambar-gamabr lainnya.. Best kat sini sebab tempat cantik. Kena pulak dengan baju biru pengantin ni, mmg best..hihi..gambar yang ada org tengah memancing tu memang purposely ek..sebab kiteorg gi situ geng2 tu tengah memancing..so takpe lah..aku try lain ckit, kirenye ala2 pengantin yg tibe2 muncul tengah-tengah orang yang memancing tu lah..hahaha..=D

To Adzmi & Izzah, sorry bcoz lewat sikit upload ni..hihi..korg memang best and kelakar..

Wedding Photographer : firdausmokhtar . thePhotoshooterz @ Kelantan


Saadan & Nordiana – Malam Berinai

haha..ni kire baru selesai 1baju..biase lah..baju byk, so malam berinai part tukar2 baju start petang..hihi.. jom sambung baju2 lain plak..=)

cukup dulu..hihi..banyak lagi post2 lain, tapi yang ni jelah ye..=) wedding ni lebih kurang 2bln sudah. Nikah di Masjid Putrajaya, malam berinai di Kajang. Receptionnya plak di Putrajaya Presint 16.. OK, enjoy!

firdausmokhtar . wedding Photographer