Fabulous Moments Studio

Posts tagged “event photographer

Maisarah’s Birthday Party, Shah Alam

Salam. Sekitar majlis hari lahir Maisarah Azmir di seksyen 4, Shah Alam. 🙂 Meriah dengan tetamu yang hadir. Di tambah dengan aktiviti-aktiviti yang menarik khusus untuk kanak-kanak.. Sampai mak ayah pun leka main skali.. Ending dengan ramai-ramai tengok Maisarah buka hadiah.. Macam-macam ada! Dah 2tahun dah Maisarah..Tahun ni dapat adik kot.. 😛

Advertisements

Konsert Amal ‘Rasa Bersama’, Dewan Seri Siantan, Selayang

Salam.

Semalam bertugas di Konsert Amal ‘Rasa Bersama’ anjuran iEvent Services and Management. Memang menarik kerana konsert amal ini di anjurkan untuk mengumpul dana untuk beberapa rumah amal dan rumah anak yatim di sekitar Kuala Lumpur.. Di hiburkan dengan dendangan nasyid oleh artis-artis nasyid seperti Hasnul Jamal (Diwani), Mel (ex-Wings), Remaja Harapan dan kumpulan Dai’e (Unisel). Persembahan mantap diiringi team percussionist Remaja Harapan.

Banyak lagi gambar-gambar konsert di sini!

Sebarang pertanyaan tentang event photography, boleh terus hubungi saya! TQ

firdausmokhtar . event photographer


Majlis Cukur Jambul – Irfan Danish

Salam. Kali ni gambar-gambar masa majlis cukur jambul baby Irfan Danish..hihi..umur dia masa hari majlis ni baru sebulan, tapi semangat woo.. murah rezeki lah tu..=D walau pun rambutnya cikit je, tapi tetap diusahakan agar dapat digunting jugak cikit rambut dia.. sweet jer masa makcik-makcik tu nak cari mana part rambut yang panjang sikit nak potong..hihi..

Sambil-sambil tu sepupu Irfan Danish tengok jer dari jauh..huhu..dia amik port baik punye.. jeng3x..ni lah Naufal!

Anyway, tahniah buat Abg Norsal dan Kak Za.. Baru tiga org je anak ni, boleh ‘up’ lagi ni..hihi..=D

firdausmokhtar . thePhotoshooterz

event Photographer


Saadan & Nordiana, Nikah, Masjid Putrajaya

Ni event bulan April yang lepas.  Macam-macam wey, letih jugak aku hari tu sebab dari tengahari sampai malam aku meng’shoot’..hihi..nikah lepas zuhur di Masjid Putrajaya, lepas tu terus ke rumah makcik pengantin di Kajang. Sambung terus shoot untuk majlis doa selamat dan majlis berinai malam tu..=) anyway, memang dah kerja aku, majlis pe pun tetap akan meriah dalam gambar…hihi..

Selamat pengantin baru buat nurse hospital serdang ni ek..hihi..=)


lagi Zhafri & Nabila, Ipoh – 28 Mac 2010

Kali ni posing-memposing..

aku mengarah je cmne nk buat, pengantin posing, aku shot.. camtu jer..hihi..=)

thanks sebab korg bg kerjasama..haha..panas jgk ptg tu..!

firdausmokhtar.wedding photographer


Zaki & Shafina Reception, 14 Feb 2010, Negeri Sembilan

Haha..lama dah aku dok simpan2 gambar ni. Esok nak masuk 2bulan dah..=) Anyway, ni wedding masa 14Feb tahun ni. Gambar nikah dieorg aku dah upload before this. Boleh review balik lah..huhu.. Macam entry preview yang aku cakap sebelum ini, pasangan ni agak malu untuk berposing dan bergambar.. tapi at last, boleh tu melompat…! =P Memang best sebab all of them bagi kerjasama yg best.. Yang lagi best time nak shoot kat area ni adalah ‘gangguan’ lembu-lembu yang tak nampak pun di mana tuan die..aduss.. berderau2 darah bila geng2 lembu tu datang arah kiteorg yang tengah nak shoot ni..aku dengan payungnye lagi, reflector lagi, camera lagi dah ready nak chow..tapi alhamdulillah, lembu-lembu tu die lalu jer..agaknya die harap aku shoot gambar die kot..tapi tak sempat arr..haha.. satu lagi dah lah shoot tengah-tengah terowong..kejap-kejap kereta lalu, kejap-kejap motor lalu..haha.. kesian pengantin kena duduk bangun banyak kali..nak lompat pun kena check jalan clear dulu..hihi..=)

Pe-pe hal pun, tahniah buat Zaki dan Shafina.. Dengarnye dah nak dapat anak buah pun ni..betul ker..? hihi.. aku tak tau.. harap2 cepat dapat rezeki buat kalian berdua…

Salamz…

firdausmokhtar

thePhotoshooterz

weddingphotographer


Alfarabi Band Fans Gathering @ Kota Kemuning

Alfarabi Band – sebuah rock band Islam yg memperjuangkan lagu2 berbentuk ketuhanan dan nasihat.

Mengadakan majlis bersama peminat2 Facebook mereka di restoran Steamboat di Kota Kemuning sekaligus menjadi masjlis soft launch rock bank ini. =) Ramai jgk lah peminat rock band ni yang datang termasuklah seorang peminat setia alfarabi band ni yang datangnya jauh dari Jerman..haha.. Kak Amy! Boleh berbahasa melayu indonesia, jadi tak susahlah nak komunikasi dengan dia. Semua lagu-lagu rock band ini dah dihafalnya..! Memang datang semata-mata utk berjumpa dengan anggota rock band alfarabi ni.

Dieorg punya show best..!  Live lah katakan.. memang bergegar-gegar lah restoran yang baru jer rasmi 2hari..haha..

Lagi-lagi gambar boleh layan kat facebook. Part 1 and Part 2..

firdausmokhtar

thePhotoshooterz

Nota Kaki Kanan: Mana-mana group atau band yang mungkin nak buat photo shoot blh directly call saya untuk rundingan..=) Tak kesahlah you all rock band ker, nasyid ker, solo ker.. kita layan jer sume..=)