Fabulous Moments Studio

Latest

Nur ‘Abidah Mukhlisah : 9 days

Image

Image

Airis Adawiyah bt Hasanul Izwat – 3 days old.

Again.. newborn portraiture!🙂 memandangkan sekarang ni sedang promotion utk newborn portraiture special, so latest post pun gambar newborn jugak. 

Kali ni talent comeeeiii Airis Adawiyah. Baru 3 hari masa shooting ni.🙂

Say salam to baby Airis Adawiyah.. 

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

 

kiut miut kan..? hihi.. so, skng ni ada promotion utk newborn. terhad kepada 20 babies tercomeeiii je..🙂

call me for details. 

0123770412

Newborn Portraiture Special…

Woohooo.. it is a promotion!!!

Grab it fast. Limited to 20 babies only.🙂

Check it out.

Image

 

Book your date. Call me 0123770412. 

Firdaus Mokhtar

Newborn Photography by Firdaus Mokhtar – This is my style…

Salam.

Hari ni nak share newborn photography. Kali ni gambar kembar kepada kak Sheila & abg Halim. comel je baby ni.. Namanya Adni Hannah & Afia Humaira. Masa shoot ni baru umur 7 hari.. 

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

 

Berminat utk newborn photography?🙂

Direct contact ler.. cepat2. booked your session. 

Firdaus Mokhtar 012 3770412 (call, sms, whatsapp, imessage)

 

 

2013 Wedding Photography PROMOTION!

2013 PROMO!

RM2013 for 3 events (Nikah, Sanding & Bertandang). ONLY for 13 couples!🙂

Book from 1 – 13 Jan 2013. (Price will be back to normal rate RM1299/event after 13th Jan 2013)
Event from 1 Feb – 31 Dec 2013

– single photographer (Principal Firdaus Mokhtar)
– up to 5 hours of time on location*
– 2 unit 10″x12″ Fotobook Hardcover 20 pages
– ALL (edited & unedited) images returned in a DVD slideshow 
– FREE 1 unit 11R enlargement with frame + FREE mini Outdoor

Ask me now!

Image

 

Firdaus Mokhtar™

012-3770412

Preview: Album layout from Fabulous Moments™ Studio

Post kali ni sekadar nak preview layout album yang saya buat.. for the first time! tak pernah saya upload album layout. Biasa kalau nk tgk kena jumpa, kena teh tarik sikit.. tapi kali ni saya upload jugak..🙂 enjoy!

Image

Image

 

Image

 

Image

Image

Image

 

Image

Image

 

Image

Image

OK.

Sekian. TQ😀

MATA KECILKU by Afdlin Shauki

MATA KECILKU
Nukilan : Ammu Afdlin Shauki aka Abu Miasara

Kau buat mataku kecil
Kau buat badanku besar
Kau sayangkan aku

Kau buatku serba kekurangan
Supaya aku berusaha mencari kejayaan
Kemudian kau limpahkan dgn kesenangan
Kau sayangkan aku

Aku leka dengan hidup dunia
Tiada syukur tersemat didada
Hari hari bergelumang dosa
perhubungan kita tidak ku jaga
seperti seorang anak tak mengenang jasa
Kau sayangkan aku

Aku yg sudah hanyut jiwaku
Rasa tak layak lagi bersamaMu
Sangkaku tertutup sudah pintu kemaafanMu
kerana ke-alpaan diriku
Kerana kebodohan diriku
kerana keangkuhan diriku
Kerana ku butakan mata kecilku
“Masihkah Kau sayangkan Aku?”

f16 Israel membedil Gaza
Kau sayangkan aku

Bom Bom Israel mencari Syuhada
Kesengsaraan di tanah Gaza
Kehancuran merata- rata
Kezaliman yg tak terkata
Kau sayangkan aku

Kemanusiaan membawaku ke sana
Kau permudahkan segala cara
Walaupun debar menggoncang dada
Kau beri ku kekuatan minda
Selamat perjalananku ke Gaza
Agar akhirnya dapat ku guna
Mata yang lama tak bercahaya
Kerana hanya mengejar dunia
Kau Sayangkan aku

Mataku melihat, runtun hatiku
bukan kerana kematian dan kesusahan di situ
Gaza tanah barakahMU 
walaupun semuanya kelabu
Dipenuhi oleh kekasih-kekasihMU
Yang tidak pernah menyoal cintaMU
Yang tak pernah menyalahkanMU
Walaupun apa saja kesusahan yang kau beri
Kesyukuran tak pernah meninggalkan hati
Semua kekasih kekasihMU itu merindui
Bersamamu di Jannah nanti

Air mata berlinangan dari mata kecilku
Melihat Ketenangan wajah kekasihMU
Melihat Keberanian jiwa kekasihMU
Melihat keredhaan hati kekasihMU
Melihat ketaqwaan hidup kekasihMU

Senyum kekasihMU penuh cahaya
Senyun terukir walaupun duka 
Senyum di beri tak memilih siapa
Senyum penuh kesyukuran padaNYA

AKu terduduk, terdiam melihatnya
Mata aku berkelip tidak percaya, 
tidak pernah aku melihat sepertinya
Adakah aku dibumi nyata 
ataupun menghampiri ahli-ahli syurga

Palestin bergolak atas keizinanMu
Kau mahu Palestin menjadi guru
Pelajaran bagi semua umat MU
Menyuluh jalan pulang padaMU

Aku meminta pengampunan dariMu Ya Allah
Kerana setelah semua yg aku laku
kau masih sudi membuka mataku
kau masih sudi mahu bersama ku
Kau masih sudi sayangkan aku
Kau sayangkan aku

Aku bersyukur dan merasa rendah
kerana diriku yang masih kau endah
Akan ku balas cintamu dengan seluruh jiwaku
dengan badan besarku
dengan seniku, dengan jenakaku, dengan akalku
dengan mata kecilku yang kini melihat kebesaran Mu
kekuatan Mu, Ke BijaksanaanMu, PengampunanMU
Cinta Mu yang memang tidak ada seteru.
Semua yang ku lakukan kini kerana Mu

UntukMu inginku menjadi Qalam
Akan aku ceritakan kebesaranmu kepada sekian Alam
Akan ku sampaikan kasih mu yg sangat mendalam
Ya aku, Budak gemuk yg 120kg ni… ISLAM.

Barakallah Feeq

ImageImageImageImage

 

Alhamdulillah.. Allah masih sayangkan semua! 

Syukran. 

Firdaus Mokhtar™

012-3770412