Fabulous Moments Studio

Archive for June, 2010

Konsert Amal ‘Rasa Bersama’, Dewan Seri Siantan, Selayang

Salam.

Semalam bertugas di Konsert Amal ‘Rasa Bersama’ anjuran iEvent Services and Management. Memang menarik kerana konsert amal ini di anjurkan untuk mengumpul dana untuk beberapa rumah amal dan rumah anak yatim di sekitar Kuala Lumpur.. Di hiburkan dengan dendangan nasyid oleh artis-artis nasyid seperti Hasnul Jamal (Diwani), Mel (ex-Wings), Remaja Harapan dan kumpulan Dai’e (Unisel). Persembahan mantap diiringi team percussionist Remaja Harapan.

Banyak lagi gambar-gambar konsert di sini!

Sebarang pertanyaan tentang event photography, boleh terus hubungi saya! TQ

firdausmokhtar . event photographer

Advertisements

Nikah Adzmi & Izzah, Pasir Mas, Kelantan

Salam.. Macam biasa, kite preview dulu sikit-sikit gambar pengantin ni. Wedding ni kat Kelantan. So, lebih kurang seminggu jugak aku kat kelantan. hihi..sambil menyambil tu aku gi jugak round kelantan..Dua-dua ni sama mcm aku jugak, student UIA..hihi..aik, aku student UIA ke?! uiks..haha.. anyway, dieorg memang best sebab dua-dua cool jer..then, asyik nak gelak. termasuklah ayah pengantin laki. ada je lawak dia nak buat.. =D

haha..ini lah ayah pengantin lelaki.. serban putih, jubah putih..tapi otai wey..hihi..

Tahniah utk korg berdua ek.. keje-keje jugak, aku tunggu berita dapat kawan anak aku ni..hihi.. thanks jugak jemput kami ke kelantan. Best woo..=D

firdausmokhtar . wedding photographer


Nikah Syed Nizar & Sharifah Raudhah

hihi..ni wedding hari jumaat mlm yang lepas..erm, 25hb Jun 2010 di Taman Seri Penaga 2, Seremban. Pertemuan keluarga ‘Syed’ dan ‘Sharifah’..=D meriah dengan kehadiran ramai keluarga terdekat daripada yang berumur sampai yang kecik-kecik.. Tok Imam a.k.a jurunikah pun cantek punya tanya macam-macam sampai bawa soalan cepumas lagi..siap sound tu,” ada dua soalan ni, kalau tak dapat jawab, satu soalan RM50 bayar kat saya…” hihi..sempoi ar imam tu..=P nasib pengantin terror, tapi tu pun dah amik masa..adoy..takpe, layan dulu preview ni..gambar-gambar lain menyusul nanti..!

Tahniah untuk Syed Nizar dan Sharifah Raudhah.. abg Niazar kena suruh abg Man cepat-cepat cari pasangan.. nanti dia sorang-sorang plak lepas ni..

firdausmokhtar . wedding photographer


Majlis Cukur Jambul – Irfan Danish

Salam. Kali ni gambar-gambar masa majlis cukur jambul baby Irfan Danish..hihi..umur dia masa hari majlis ni baru sebulan, tapi semangat woo.. murah rezeki lah tu..=D walau pun rambutnya cikit je, tapi tetap diusahakan agar dapat digunting jugak cikit rambut dia.. sweet jer masa makcik-makcik tu nak cari mana part rambut yang panjang sikit nak potong..hihi..

Sambil-sambil tu sepupu Irfan Danish tengok jer dari jauh..huhu..dia amik port baik punye.. jeng3x..ni lah Naufal!

Anyway, tahniah buat Abg Norsal dan Kak Za.. Baru tiga org je anak ni, boleh ‘up’ lagi ni..hihi..=D

firdausmokhtar . thePhotoshooterz

event Photographer


Coming soon.. =)

hihi..preview jer dlu.. sape lah pengantin yang pandai bergambar ni..=D anyway, congrats ye for both of you..mmg happy lah!

firdausmokhtar . thePhotoshooterz

Wedding Photographer a.k.a fotografer perkahwinan =D


Resepsi Nordiana & Saadan – Putrajaya

Lagi skali preview pengantin ni.. – Saadan & Nordiana

hihi..nikah dah upload..malam berinai pun dah upload..skng ni tinggal resepsi jer belum upload! so, hari ni ar..=)

Eh, tiba-tiba plak ada rabbit..hihi..besar jugak..aku terperanjat, pengantin pun terperanjat..ntah dari mana datang, tiba-tiba jer muncul..rupanya tuan dia ade kat tepi tu..tengah main dengan rabbit ni. tengah-tengah shot, rabbit ni nak tengok pengantin kot..terus jer melompat-lompat datang..=)

Anyway, tahniah kepada saadan & nordiana. dengar2 dah berbadan dua dah pengantin ni.. =P

wedding photographer a.k.a fotografer perkahwinan

firdausmokhtar . thePhotoshooterz


Arief Nu’man Day 1

Hari tu dah ada gambar mamy die masa pregnant, hari deliver tu sempat jugak ke hospital Pusrawi di Kota Damansara.. Bukan utk buat photo shoot, tapi utk ziarah jer.. tapi sempat jugak ambil gambar ckit2. Baby ni nama die Arief Nu’man. Sebelum tu kite tengok gambar mak ayah die dulu.

Arief Nu’man ni ada akak die..nama Ariej Najahah..=) Sweet kan nama adik beradik ni..?

Kakak dia dah besar dah..=)

hihi.. ada sorg lagi yang terlalu hepi dgn kelahiran Arief Nu’man ni..sape ek? hihi..

firdausmokhtar