Fabulous Moments Studio

Archive for April, 2010

Lukman & Munira – Nikah, Melaka

huhu…tahniah to Lukman & Munira..

Walau pun aku bukan korg punye OP, tp aku shoot jgk.. hehe.. adik aku pe? hihi.. anyway, semoga jodoh berkekalan. Bukan sekadar ke anak cucu, tp hingga ke syurga nanti, insyaAllah..=)

Wedding Photographer

firdausmokhtar

the.Photoshooterz

Advertisements

Inspire Parfum – Product Shoots


Zaki & Shafina Reception, 14 Feb 2010, Negeri Sembilan

Haha..lama dah aku dok simpan2 gambar ni. Esok nak masuk 2bulan dah..=) Anyway, ni wedding masa 14Feb tahun ni. Gambar nikah dieorg aku dah upload before this. Boleh review balik lah..huhu.. Macam entry preview yang aku cakap sebelum ini, pasangan ni agak malu untuk berposing dan bergambar.. tapi at last, boleh tu melompat…! =P Memang best sebab all of them bagi kerjasama yg best.. Yang lagi best time nak shoot kat area ni adalah ‘gangguan’ lembu-lembu yang tak nampak pun di mana tuan die..aduss.. berderau2 darah bila geng2 lembu tu datang arah kiteorg yang tengah nak shoot ni..aku dengan payungnye lagi, reflector lagi, camera lagi dah ready nak chow..tapi alhamdulillah, lembu-lembu tu die lalu jer..agaknya die harap aku shoot gambar die kot..tapi tak sempat arr..haha.. satu lagi dah lah shoot tengah-tengah terowong..kejap-kejap kereta lalu, kejap-kejap motor lalu..haha.. kesian pengantin kena duduk bangun banyak kali..nak lompat pun kena check jalan clear dulu..hihi..=)

Pe-pe hal pun, tahniah buat Zaki dan Shafina.. Dengarnye dah nak dapat anak buah pun ni..betul ker..? hihi.. aku tak tau.. harap2 cepat dapat rezeki buat kalian berdua…

Salamz…

firdausmokhtar

thePhotoshooterz

weddingphotographer


Alfarabi Band Fans Gathering @ Kota Kemuning

Alfarabi Band – sebuah rock band Islam yg memperjuangkan lagu2 berbentuk ketuhanan dan nasihat.

Mengadakan majlis bersama peminat2 Facebook mereka di restoran Steamboat di Kota Kemuning sekaligus menjadi masjlis soft launch rock bank ini. =) Ramai jgk lah peminat rock band ni yang datang termasuklah seorang peminat setia alfarabi band ni yang datangnya jauh dari Jerman..haha.. Kak Amy! Boleh berbahasa melayu indonesia, jadi tak susahlah nak komunikasi dengan dia. Semua lagu-lagu rock band ini dah dihafalnya..! Memang datang semata-mata utk berjumpa dengan anggota rock band alfarabi ni.

Dieorg punya show best..!  Live lah katakan.. memang bergegar-gegar lah restoran yang baru jer rasmi 2hari..haha..

Lagi-lagi gambar boleh layan kat facebook. Part 1 and Part 2..

firdausmokhtar

thePhotoshooterz

Nota Kaki Kanan: Mana-mana group atau band yang mungkin nak buat photo shoot blh directly call saya untuk rundingan..=) Tak kesahlah you all rock band ker, nasyid ker, solo ker.. kita layan jer sume..=)


Adam Hamdi – Baby Portraiture by PS

haha..Adam Hamdi is a good boy..=)

Special thanks to Faisal Hamdi and Liya. Korg mmg best.. nnti behind the scene yg ko shoot tu bagi kat kiteorg ek..! haha..

More pictures of Adam Hamdi at my facebook! or you may look at the ‘color version’ from azmirkhalid.

Baby Portraiture by thePhotoshooterz

Call us now for your baby portraiture!

Enjoy!


Generasi Harapan

Generasi Harapan..

sebuah kumpulan nasyid yg dianggotai oleh generasi2 harapan..

gambar sekadar paparan sekitar photo shoot di Putrajaya..


Preview lagi..Zhafri & Nabila, Ipoh

Sabtu hari tu, seawal jam5pagi aku bergerak ke ipoh ditemani isteri tercinta..hehe..anak tinggal sebab chicken pox..klu tak dah angkut skali dah.haha..bersama dgn aku azmirkhalid selaku 2nd photog utk majlis Zhafri & Nabila.. punyalh awal gerak utk ke ipoh jer pun..aku tak tau nk agak masa sbb tak pernah drive sndri ke ipoh, tu yang decide gerak kul5 pagi.haha.. jalan2 punye jalan, siap singgah solat subuh kat hentian mana ntah..aku sambung drive..smpai2 je exit simpang pulai baru kul8pagi..adoy..awal giler..haha..pe lagi, kite sarapan dulu. =)

Dah habes sarapan pun kul8 lebih lagi..terus jelah gi rmh Zhafri. lepak2 kat situ borak2 je ngan pengantin..haha..=) nasib pengantin ni kawan lama masa kat uia dlu..huhu..utk stakat ni preview dlu..nnti2 tggu aku abes edit and pilih baru upload lagi..de lagi client yg tgh tggu album sblm Zhafri ni.. utk Zhafri dan Nabila, kiteorg dari PS (thePhotoshooterz) mengucapkan selamat pengantin baru dan time kasih sbb beri kepercayaan kat kiteorg utk abadikan  majlis korg berdua.. semoga ko de rmai anak.haha..sbb org tue2 kata klu majlis tu hujan nanti pengantin tu ramai anak..haha..majlis kat pahang ko hujan kan?!