Fabulous Moments Studio

Posts tagged “portraits photographer

Hakim & Anida – Nikah @ Kota Tinggi, Johor

Salam. Untuk kesekian kalinya post kali ni menceritakan tentang fotografi perkahwinan.. 😀 tapi kali ni kita ke sebelah selatan tanah air.. tak jauh mana pun, Kota Tinggi je..belum sampai JB lagi.. Pengantin lelaki, Hakim, asal dari Seremban. Jadi ber’homestay’ lah si pengantin lelaki dengan keluarganya di sana.. Majlis pernikahan berlangsung sebelah malam dan Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar.. Kalau tak silap hari tu, area dekat-dekat dengan masjid Kota Tinggi tu je.. alah, kalau yang biasa area situ tau lah jalan nak ke air terjun Kota Tinggi yang best tu.. hihihi.. apa-apa pun, layan dulu..sikit jugak je yang nak ditayangkan.. 😛

Hihi..sekian adanya.. 😀

firdaus Mokhtar . Wedding Photographer

Advertisements

Alfarabi Band Fans Gathering @ Kota Kemuning

Alfarabi Band – sebuah rock band Islam yg memperjuangkan lagu2 berbentuk ketuhanan dan nasihat.

Mengadakan majlis bersama peminat2 Facebook mereka di restoran Steamboat di Kota Kemuning sekaligus menjadi masjlis soft launch rock bank ini. =) Ramai jgk lah peminat rock band ni yang datang termasuklah seorang peminat setia alfarabi band ni yang datangnya jauh dari Jerman..haha.. Kak Amy! Boleh berbahasa melayu indonesia, jadi tak susahlah nak komunikasi dengan dia. Semua lagu-lagu rock band ini dah dihafalnya..! Memang datang semata-mata utk berjumpa dengan anggota rock band alfarabi ni.

Dieorg punya show best..!  Live lah katakan.. memang bergegar-gegar lah restoran yang baru jer rasmi 2hari..haha..

Lagi-lagi gambar boleh layan kat facebook. Part 1 and Part 2..

firdausmokhtar

thePhotoshooterz

Nota Kaki Kanan: Mana-mana group atau band yang mungkin nak buat photo shoot blh directly call saya untuk rundingan..=) Tak kesahlah you all rock band ker, nasyid ker, solo ker.. kita layan jer sume..=)


Adam Hamdi – Baby Portraiture by PS

haha..Adam Hamdi is a good boy..=)

Special thanks to Faisal Hamdi and Liya. Korg mmg best.. nnti behind the scene yg ko shoot tu bagi kat kiteorg ek..! haha..

More pictures of Adam Hamdi at my facebook! or you may look at the ‘color version’ from azmirkhalid.

Baby Portraiture by thePhotoshooterz

Call us now for your baby portraiture!

Enjoy!


Generasi Harapan

Generasi Harapan..

sebuah kumpulan nasyid yg dianggotai oleh generasi2 harapan..

gambar sekadar paparan sekitar photo shoot di Putrajaya..


Putrajaya 2010

haha.. Sajer amik gambar putrajaya.. =)


Baby Portraiture – Aynuz Zulfa Ahmad Zaki

Many new parents are coming to the realization that they really want and need baby portraits. Starting from the hospital is the perfect time to begin with. And if you have decided that baby portraits are something you want to have done, there is no better way to take them than by recruiting the assistance of a professional team of photographers.

Think of it this way, if your child was sick you wouldn’t try to diagnose and treat the child yourself, would you? Of course not, and just like you would obtain the services of a trained physician, you should also recruit the services of a trained photographer. The photographs you acquire of your child will be with you and your child for the rest of your lives. As such, it only makes sense to have the best photographs possible, and the only way to achieve this end is to have the best photographers on your side.

When it comes to baby photography, there are two photographers who are establishing themselves as the premier experts in the field. Azmirkhalid and Firdausmokhtar, of thePhotoshooterz are proving that there are no better photographers to shoot pictures of your baby. They operate anywhere that your baby is and will bring their portable studio to your chosen place instead of you coming to them. While your child will of course be the center of attention in front of the lens, it certainly helps to have an amazing background. Hospital or your own home can provide this, and Azmirkhalid and Firdausmokhtar know just how to adjust it. Your child’s early years are fleeting so they should be captured with baby portraits. thePhotoshooterz is the place to get the best of baby portraiture.

” Preserve your children’s childhood with us “


Zaki & Shafina, Nikah, Rantau

lagi2 gambar klik sini ye…!

Wedding Photography by firdausmokhtar.thePhotoshooterz