Fabulous Moments Studio

Archive for October, 2010

Preview – Hafiz & Su, Wisma Sejarah

Salam..

Preview lagi kali ni.. 🙂 Tahniah untuk pasangan Hafiz & Su dari Bukit Antarabangsa.. Macam best je kan rumah dekat dgn rumah Dato K..hehe.. Boleh kot tengok Datuk Siti kot..hihi.. Anyway, you all memang best.. dengan family2 sume best jugak.. Setakat ni preview dulu ye.. Nanti tunggu yang lain-lain.. Majlis resepsi di Dewan Sejarah, Kuala Lumpur..

Sekian adanya.. TQ

FirdausMokhtar™ Photography

Advertisements

Preview – Abdullah & Norrina, Masjid Sultan Mizan Putrajaya, 190910

Salam.

Post kali ni hanya untuk sedikit preview perkahwinan pasangan Abdullah & Norrina yang berlangsung pada 19 September 2010 di Masjid Sultan Mizan atau lebih popular dengan nama Masjid Besi.. Musim raya tu.. biasalah kan..? hihi.. Majlis yang menarik sebab dihadiri oleh ramai tetamu-tetamu yang jaaaauuhhh… hihi.. tak lah jauh sangat, dari Mekah jer.. 😀 Pengantin lelaki ni keluarganya asal Indonesia tapi dah lama menetap di Mekah. Adik-beradik lahir di sana agaknya.. jadi, keluarga dia semua cakap arab daa.. part tu yang paling aku suke.. tak faham pun, suke jer… 🙂

Majlis nikah dan sanding berlangsung pada hari yang sama.. Juga di tempat yang sama.. Untuk preview ni kita upload 3keping dulu ye.. 😀

 

Sekian adanya..

 

FirdausMokhtar™ Photography


Maher Zain – Save the Soul Showcase : Part 2

 

Sekian adanya..

 

FirdausMokhtar™ Photography


Maher Zain – Save the Soul Showcase : Part 1


Special Post – KCB

This slideshow requires JavaScript.

Lirik Ketika Cinta Bertasbih – Melly Goeslow Feat Amee

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

Apa2lah..yang penting ni post special.. tu jer..


Maher Zain at Malaysia

Salam. Alhamdulillah.. tadi dapat ke UIA utk majlis penutup Konvokesyen ke-26. Yang buat beriya-iya nak ke sana sebab dapat tau last2 minit ada Maher Zain. 😀 barang-barang pun tak siap, terus cekup je mana yang ada, then jalan. Nasib sampai belum mula. Rezeki..! Maher Zain nyanyi 2 lagu jer; InsyaAllah & Barakallah. Itu pun da cukup menggegarkan dewan utama UIA tu..hihi.. masuk-masuk je, ramai lah sangat orang. Jurugambar-jurugambar pun tak kurangnya.. haha.. sampai kena halau-halau dengan polis yang iring Maher Zain ni.. 😀 takat ni je yang dapat aku shoot. Untuk kongsi-kongsi.. Maklumlah, ramai yang dapat beli tiket show besar Maher Zain kan?? Sold OUT..haha.. aku pun tak dapat..! 😀

Sekian adanya.. 😀

Firdaus Mokhtar


Hakim & Anida – Nikah @ Kota Tinggi, Johor

Salam. Untuk kesekian kalinya post kali ni menceritakan tentang fotografi perkahwinan.. 😀 tapi kali ni kita ke sebelah selatan tanah air.. tak jauh mana pun, Kota Tinggi je..belum sampai JB lagi.. Pengantin lelaki, Hakim, asal dari Seremban. Jadi ber’homestay’ lah si pengantin lelaki dengan keluarganya di sana.. Majlis pernikahan berlangsung sebelah malam dan Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar.. Kalau tak silap hari tu, area dekat-dekat dengan masjid Kota Tinggi tu je.. alah, kalau yang biasa area situ tau lah jalan nak ke air terjun Kota Tinggi yang best tu.. hihihi.. apa-apa pun, layan dulu..sikit jugak je yang nak ditayangkan.. 😛

Hihi..sekian adanya.. 😀

firdaus Mokhtar . Wedding Photographer